Nieuws

30juli
2020

Internationale Dag van de Vriendschap

Vandaag is het Internationale Dag van de Vriendschap. Dé perfecte dag om de vriendschappen bij Bonache in de kijker te zetten.

Bij Bonache hebben wij echte ambassadeurs in dienst. Zij zorgen mee voor instroom via een refer-a-friend. Deze medewerkers zijn zo tevreden over hun job dat ze dat uitstralen naar hun omgeving. Zij zetten zelfs mensen in hun netwerk aan om bij ons te solliciteren!

We vroegen enkele van onze medewerkers kort ‘hun verhaal van de vriendschap’ neer te schrijven. Benieuwd? Bekijk dan snel ons recentste nieuwsbericht en lees deze leuke verhalen.

 

Lara Dirkx

Kim (Vandeperre) is altijd al mijn ABN (aller-beste-nichtje) geweest. We kennen elkaar ondertussen ruim 28 jaar en kennen elkaar door en door.

We zijn samen op reis geweest, gingen af en toe shoppen en speelden – met de nodige competitiviteit – regelmatig gezelschapsspelletjes. Toen ze me in maart 2018 opbelde met de vraag of ik geïnteresseerd was om bij Bonache op het hoofdkantoor te komen werken, was ik eerst wat afwachtend en misschien zelfs terughoudend. Ik was bang dat dit onze band in het gedrang zou brengen. Wat als we niet konden samenwerken? Wat als we ruzie kregen? Hoe gaan we met elkaar om op de werkvloer? Ben ik geen indringer in ‘haar’ wereld?

Allemaal ongegronde angsten. Vanaf dag één bleek dat wij ook op werkvlak met onze neuzen in dezelfde richting staan. Beiden zijn we perfectionistisch, recht voor de raap en ambitieus. Gelukkig hebben we ieder onze eigen functie, want anders zou dat op termijn wel eens kunnen botsen. We kunnen ieder ons ding doen en toch op elkaar vertrouwen om bepaalde zaken samen uit te werken. Eén blik of zin kan vaak genoeg zijn om elkaar te begrijpen.

Terwijl ik dit typ, kijk ik naar haar bureau – hier op anderhalve meter afstand – en ben ik héél erg blij dat ik twee jaar geleden toch besloot in te gaan op het voorstel om bij Bonache te komen werken. Op vele vlakken een heel goede beslissing, maar ik heb er nu naast een topnicht en topvriendin ook een topcollega bij. Ik ben heel blij dat ik de refer-a-friend van Kim mocht zijn!

Vanessa Eeckman

Mijn dochter Neona heeft een goed vriendinnetje in de klas, Jana. Aan de schoolpoort wisselden de mama’s natuurlijk al snel gesprekken. Sarah voelde haar minder begrepen op haar vorige werk en miste daar vooral het familiale aspect. Natuurlijk kon ik dan duizend positieve dingen over Bonache opnoemen. Nu zijn we niet alleen mama’s samen aan de schoolpoort, maar ook collegaatjes met dezelfde ideeën hoe een belangrijk het is dat een werkgever je steunt.

 

 

Archief