Nieuws

26augustus
2019

De Positivo’s… Wie zijn ze? Wat doen ze? Wat drijft hen?

Heb jij ook het gevoel dat we via allerlei kanalen overstelpt worden door slecht nieuws, geklaag en ontevredenheid?
Onze Positivo’s willen hier verandering in brengen!

  • Zij staan elke werkdag al fluitend op,
  • Zij zien het glas altijd halfvol,
  • Zij denken in oplossingen i.p.v. problemen en zijn de eeuwige optimist

 

Wie zijn ze? Wat drijft hen?

Het idee kwam vanuit gesprekken met de medewerkers. Zij willen collega’s en andere mensen rondom hen positief beïnvloeden. Met hoe meer ze zijn, hoe sterker hun stem. Dus sloegen ze de handen in elkaar en vormden een gezellig maar vooral positief clubje.

 

Wat doen ze?

Het begon allemaal met een brainstorm. Wat brengen we onder de aandacht? Hoe doen we dat? Daaruit vloeiden ontzettend veel ideeën. Sommigen op korte termijn realiseerbaar, anderen worden misschien in de toekomst verder uitgewerkt.

Vanaf dan komen de Positivo’s enkele keren per jaar samen om de geplande acties verder uit te werken en nieuwe ideeën uit te wisselen.

 

Positivo’s zorgen voor goed gevoel!

We kunnen met veel trots al terugblikken op enkele succesvolle en vooral leuke acties die een heel positief gevoel nagelaten hebben.

Onze Positivo’s vonden de nationale complimentendag een leuk begin, alleen zagen zij het iets groter. Daarom lanceerden zij de complimentenmaand! Tijdens deze complimentenmaand werden maar liefst 400 complimentenkaarten persoonlijk geschreven en uitgedeeld onder elkaar. Maar daar bleef het uiteraard niet bij.

Ze vervolgden hun missie met een fotowedstrijd, enkele zeer persoonlijke maar inspirerende getuigenissen van collega’s en verschillende tips & tricks voor een positievere en gezondere werk-levenbalans.

 

De toekomst is rooskleurig

Begin september komen de Positivo’s opnieuw samen om het najaar positief in te kleuren. Zo werken we o.a. een plan uit om de Bonache-medewerkers in beweging te brengen. We kijken er naar uit!

 

#HappytobeBonache

Archief