Blog

9februari
2021

Op volle kracht voor het klimaat!

Het is voor iedereen een rare tijd waarin we hoopvol uitkijken naar het coronavaccin. Voor de klimaatopwarming is er echter geen vaccin. De remedie voor het klimaatvirus zijn onze klimaatacties. Daarom is de slogan voor de 17e editie van Dikketruiendag: OP VOLLE KRACHT voor het klimaat.

Op deze dag nodigt de Vlaamse Overheid iedereen uit om deel te nemen aan een eenvoudige actie om de uitstoot van CO2 terug te dringen. Hier willen wij als bedrijf graag aan meedoen. Voor iedereen een kleine, haalbare bijdrage die enorm veel impact heeft als we het samen doen.

Waarom Dikketruiendag?

Klimaatverandering brengt heel wat uitdagingen met zich mee. Zomers worden heter en droger, stormen zijn heviger, het water aan de kust stijgt, de biodiversiteit neemt af… Zorgen voor een lager energieverbruik is de meest duurzame klimaatoplossing.

Hoe groot is onze impact echt?

Hoe beter we ons lichaam isoleren met de geschikte kledij, hoe beter we de warmte kunnen vasthouden die we zelf produceren. Zo hoeven we minder energie te verbruiken voor onze verwarming. Als we een dikke trui of thermische onderkleding dragen, kunnen we de thermostaat lager zetten. Onze verwarming één graad minder bespaart 6% energie en CO2. Nog een voordeel: je bespaart op jouw energiefactuur!

Waar kan jij nog extra aandacht aan schenken?

  • Kleed je warmer door meerdere laagjes aan te doen
  • Doof alle lichten bij het verlaten van een ruimte
  • Schakel alle toestellen uit na gebruik en voorkom sluipverbruik
  • Probeer meer de fiets te nemen en laat de auto staan
  • Zet de verwarming uit of zachter als je gaat slapen
  • Trek je opladers uit het stopcontact als je ze niet gebruikt

Heb jij nog tips om milieu bewuster te leven? Reageer ze hieronder!

Op deze pagina vind je meer informatie over Dikketruiendag en aan welke klimaatacties jij nog kan meedoen.

Archief