Blog

27juli
2020

Op reis in tijden van Covid-19 update

In onze blog ‘Op reis in tijden van Covid-19’ haalden we reeds aan dat onze zomervakantie er dit jaar anders uit zal zien.
Of je nu kiest voor een all-in vakantie met het vliegtuig, kamperen in een buurland of genieten van een welverdiende staycation; de vakantie zoals we ze voordien kenden zal het niet zijn.

Anders is misschien wel beter?!

Hieronder staan we samen even stil bij verschillende mogelijkheden in eigen land of huis.

 

 1. Maak een wereldreis in huis

Kan je dit jaar niet naar je droombestemming? Haal deze dan gewoon in huis met een thema-avond.

Kijk bijvoorbeeld een Spaanse film terwijl je tapas eet. Maak paella klaar en speel de hele dag Spaanse muziek met een Sangria of cerveza in de hand.

Waarom geen hele wereldreis inplannen? Organiseer elke week een thema rond een ander land.

 

 1. Digitale rondleiding

Ben je een cultuurliefhebber en bezoek je tijdens een citytrip graag musea?
Dan heb ik een geweldige tip voor jou. Via Google Arts & Culture kan je genieten van een virtuele rondleiding in diverse musea. Dit gewoon vanuit je luie zetel! In België gooien ook heel wat musea hun virtuele deuren open. Check ze via museumpassmusees.be.

 

 1. Rij door de bergen

Valt je reis naar Oostenrijk of Zwitserland in het water? Stap dan op de Grand Train Tour of Switzerland. Deze 1280 kilometer lange treinrondreis voert je langs 11 grote meren en maar liefst 5 Unesco werelderfgoed locaties. Stap online op en waan je meteen in de bergen.

 

 1. Vakantiefoto’s

We wandelen van de ene berg naar de andere. Heb jij ook nog zo’n berg vakantiefoto’s liggen? Ben je al jaren van plan deze digitaal te sorteren en fotoboeken te laten maken? Waarschijnlijk staat je smartphone ook nog vol met leuke kiekjes?

Maak gebruik van deze tijd om ze te sorteren, in te plakken of te laten afdrukken. Ik ben er zeker van dat die oude vakantiefoto’s mooie herinneringen of leuke anekdotes met zich meebrengen.

 

 1. Puzzel een wereldwonder

Puzzelen is weer helemaal in. Een ideale manier om te onthaasten. Om in ons reisthema te blijven: zoek een puzzel met zomerse bestemmingen, de zeven wereldwonderen of in de vorm van een wereldkaart. Hier ben je wel een tijdje zoet mee.

 

 1. Maak reisplannen

Het klinkt misschien een beetje gek, maar niets belet je om al te dromen van een volgende reis. Maak een moodboard van je gedroomde vakantiebestemming. Zoek alle weetjes en bezienswaardigheden op zodat je alvast voorbereid bent.

 

 1. Zet een tent in je achtertuin

Heb je een tuin? Roep dan dat kampeergevoel zelf lekker op, installeer een tent en doe alsof je op camping bent. De gezonde buitenlucht doet trouwens wonderen voor je slaap.
Geen tuin? Dan zijn er nog steeds manieren om te kamperen. Tover je slaapkamer om tot kamp of sla je tent op bij een familielid of vriend met tuin. Ben je héél avontuurlijk aangelegd, ga dan langs bij een lokale boer en vraag of je de tent in de wei mag opzetten.

 

 1. Royaal ontbijten

Vind je, net zoals ik, het ontbijt ook het leukste deel van op hotel gaan? Trakteer jezelf dan op een lekker en uitgebreid ontbijt. Laat het aan huis leveren of maak zelf een minibuffetje klaar met alles wat je in huis hebt. Haal verse pistolets of koffiekoeken en zorg voor een dosis vitamientjes met een fruitsalade. Lukt het niet om dit allemaal te verorberen tijdens het ontbijt? Geen probleem!  Dan brunch je toch lekker verder.

 

 1. Siësta

Je hoeft je staycation niet helemaal vol te plannen. Een dutje in de zetel of op je ligbed in de tuin hoort ook bij vakantie. Dus voer die zuiderse traditie hier maar lekker in. De boog kan niet altijd gespannen staan!

 

 1. Ontdek België

We hebben in ons kleine landje héél wat wandel- en fietsroutes. Voor elk wat wils. Deze kan je combineren met een lekkere picknick of een terrasje onderweg. Natuurgebieden en recreatiedomeinen bieden eveneens tal van mogelijkheden.

Er zijn ook veel culturele uitjes mogelijk.
Hieronder vind je een paar niet zo voor de hand liggende tips die wel de moeite waard zijn.

 

 • Campo Santo – het Père-Lachaise van Gent

 • Boomkruinwandelen of fietsen in Maasmechelen

 • La Manufacture Urbaine
  Deze voormalige drukkerij huisvest vandaag een brouwerij, koffiebrander hoek, lokale hoeveproducten en meerder tentoonstellingen. Een goede reden om af te zakken naar Charleroi!

 • Blotevoetenpaden

Blotenvoetenpad Oekene, De Gentbrugse Meren, Bourgoyen-Ossemeeren in Gent,

Bigfoot in Oudenaarde, De Kaaihoeve in Zwalm, Lieteberg in Zutendaal,

Het barrevoetenpad in Boom, De Oude heide in Kapellen, Het Verwonder-je-voetenpad in Meise en Ferme de la Planche in Gouvy

Archief